...
Orkla satser digitalt med helse og sport på nett
- Helse er et satsningsområde for oss,, sier konserndirektør og leder for Orkla Care, Stig Ebert Nilssen

Orkla har inngått avtale om kjøp av det svenske selskapet Health and Sports Nutrition Group HSNG AB («HSNG») som driver netthandelsportaler.

HSNG driver netthandelsportalene Gymgrossisten og Bodystore, og er den største nettaktøren i Norden innen helse og sportsernæring.

24 millioner besøkende
Gjennom netthandelsportalene Gymgrossisten og Bodystore tilbyr HSNG kosttilskudd, helse- og velværeprodukter, treningsklær, utstyr og tilbehør til en bred kundebase i Norden. Porteføljen omfatter både salg av egne merkevarer og produkter forhandlet på vegne av tredjepart.

Nettstedene som overdras har 24 millioner besøk årlig.

- Orkla har som mål å styrke seg innen digital markedsføring og salg, og får med dette nærhet til et stort antall engasjerte forbrukere, sier konserndirektør og leder for Orkla Care, Stig Ebert Nilssen.

- Helse er et satsningsområde for oss, og vi ser gode muligheter for samarbeid med vår eksisterende virksomhet, blant annet i form av økt distribusjon i tradisjonelle salgskanaler og ikke minst økt forbrukerinnsikt.

Rettet mot idrettsutøvere og sportsentusiaster
Gymgrossisten retter seg først og fremst mot idrettsutøvere og aktive sportsentusiaster. Bodystore er en helhetlig butikk for helsebevisste forbrukere, og henvender seg til alle kundegrupper med interesse for helse og velvære.

HSNG har et produktutviklingsteam bestående av erfarne ernæringsfysiologer som tilbyr kundeservice og produktrådgivning direkte til forbruker.

HSNGs virksomhet vil bli videreført som en egen enhet i forretningsområdet Orkla Care.

Cirka 170 ansatte i HSNG
HSNG eies i dag av Qliro Group og har cirka 170 ansatte. Selskapet har hovedkontor i Stockholm og et 12,700 m2 stort logistikksenter i Trollhättan. For siste rullerende 12 måneder per 1. oktober var omsetning for HSNG SEK 772,8 mill. (ca. 757 mill. kroner).

60 prosent av selskapets omsetning kommer fra Sverige, og resten hovedsakelig fra Finland, Norge og Danmark.

Transaksjonen er betinget av godkjennelse fra konkurransemyndigheter i Sverige, Norge og Østerrike. Partene er blitt enige om en kjøpesum på 360 mill. svenske kroner på gjeldfri basis.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-01-31

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
helse helsepleie netthandel oppkjøp

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC