Packnews-veteran Ragnvald Johansen har fylt 80 år
Ragnvald Johansen, tidligere redaktør og senoiorredaktør i Packnews, fyller 80 år i dag.
Ragnvald lager fortsatt kryssord for norske medier, som Dagsavisen i dette tilfellet.

Ragnvald Johansen, som gjennom mange år var redaktør i Packnews, fylte 80 år 11. januar. Han kan se tilbake på et langt liv med emballasje som levebrød.

Ragnvald Johansen feiret for noen år siden 50 år i emballasjebransjen på en tilstelning hos Amcor i Drammen, før bedriften ble lagt ned i 2012.

Redaktør i Emballering
Etter en stund i Transparent Emballasje, som bedriften da het, begynte han å skrive noen artikler for fagbladet Emballering, som mange år senere fikk navnet Packnews. Han gjorde sine saker såpass bra at han etter hvert overtok som redaktør for Emballering.

Denne jobben hadde han i mange år, før kjærligheten trakk ham til Greiffensee utenfor Zurich i Sveits. Der bygget han opp et stort kontaktnett som frilansleverandør av emballasjestoff, og han ble ansatt som sjefredaktør da fagbladet Mat & Pack ble startet som konkurrent til Emballering.

Etter noen år trakk han seg tilbake fra denne jobben, men kom seg raskt opp på hesten igjen som redaktør for den nystartede nettsiden Packnews på midten av 2000-tallet.

Seniorredaktør i Packnews
Nettsiden hadde en turbulent tilværelse de første årene og ble etter hvert lagt ned. Skarland Press kjøpte da opp Packnews og kjørte i gang på nytt med undertegnede som redaktør. Ragnvald ble da hyret inn som seniorredaktør i en årrekke.

Det som kjennetegnet Ragnvald var hans gutteaktige begeistring for emballasje, spesielt påkostet luksusemballasje der designere fikk boltre seg med fargesprakende løsninger.

Alle som traff Ragnvald pp de store messene, merket denne begeistringen som lett smittet andre og kom til syne i artiklene han skrev. Ragnvald var til tross for sin alder en av pionerene som virkelig fordelene med nettpublisering og la sin ære i å være først ute med sine nyheter.

Golf og kryssord
Man skulle kanskje tro at 80-åringen nå kunne hvile på sine laurbær, men skrivekløen sitter fortsatt dypt hos Ragnvald. Han har de senere årene skrevet og utgitt to bøker og er fortsatt en aktiv leverandør av kryssord til norske medier som Bergensavisen og Dagsavisen.

Og han er ofte ute og svinger golfkølla sammen med sin kjære Ines.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-01-11

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
Packnews

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC