TINE merker varene «Best før, men ikke dårlig etter»
TINE skal merke melk, syrnet melk, fløte, juice, yoghurtpakker og skolemelk med "Best før, ikke dårlig etter".

Etter resultatet av Facebook-avstemningen 3. januar har TINE valgt å følge Q-meieriene og endre merkingen til «Best før, men ikke dårlig etter».

Facebook-avstemingen nådde 750.000 unike personer, og 7.300 avga stemme i kommentarfeltet eller med smilefjes.

Forbrukerne fikk avgjøre
– Vi ønsket å la forbrukerne få avgjøre, og det har vært et kjempeengasjement, sier direktør for kommunikasjon og samfunnsansvar, Lars Galtung. - Det er gledelig at matsvinn står høyt på agendaen hos forbruker, og vi er klare for å fortsette kampen mot matsvinn.

Målet med tilleggsmerkingen er at forbrukerne skal få et mer bevisst forhold til at «best før» ikke nødvendigvis betyr at produktene ikke kan spises, og at vi dermed kaster mindre mat.

Etter resultatet er det klart at TINE følger Q-meieriet og Prior i deres merking og tilleggsmerker alle produkter med samme setning i kampen mot matsvinn.

Litt sen, men ikke dårlig etter
– Q-meieriene og Prior var best før oss, men vi er ikke dårlige etter! Vi synes det er flott at denne merkingen har satt seg og gratulerer og applauderer Q- med å brøyte vei gjennom merkeregelverket.

Q-meieriene var først ute med tilleggsmerking etter oppfordring fra organisasjoner som «Spis opp maten» og «Matvett», til å sette matsvinn på agendaen i 2017.

– Det er flott at TINE nå kommer til å bruke samme merking som Q på meieriproduktene sine, sier administrerende direktør i Q-meieriene, Bent Myrdal. 

- Matsvinn er en stor samfunnsutfordring og vi har felles interesse i å få ned matsvinnet i Norge. Derfor er det veldig positivt at vi kan stå sammen om felles merking.

Alle produkter skal merkes
Lars Galtung slår fast at det fortsatt er et fåtall av norske matprodusenter som tilleggsmerker, og jo flere aktører som tilleggsmerker, jo mer synlig vil det være for forbruker.

- TINE har jobbet med å redusere matsvinn i egen produksjon over lang tid, men også gjennom emballasje og kommunikasjon for at forbrukeren skal kaste mindre mat håper vi svinnet går ytterligere ned, sier Galtung.

Allerede denne uken starter meieriene å bruke tilleggsmerkingen og de første produktene vil være i butikk fra neste uke.

– I første omgang vil melk, syrnet melk, fløte, juice, yoghurtpakker og skolemelk endre merking og målet er at alle andre produkter blir merket tilsvarende gjennom 2018, avslutter Galtung.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-01-10

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
best før-dato holdbarhet holdbarhetsmerking merking

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC