...
Nofima fikk 120 millioner til forskning på nye prosjekter
– Vi har fått ytterligere bekreftet at vi er både et nasjonalt og et internasjonalt anerkjent forskningsinstitutt, sier Øyvind Fylling-Jensen.
Nofima har en egen pakkehall med dyptrekker, skålpakkemaskin og vakuumkammermaskiner.

Rett før jul fikk Nofima på Ås støtte til fem nye prosjekter for 120 millioner kroner av Forskningsrådet, FJA og EU Horisont 2020-programmet.

Nofima runder i år 10 år og har en omsetning på rundt 600 millioner kroner og 170 ansatte i Ås.

– Vi har fått ytterligere bekreftet at vi er både et nasjonalt og et internasjonalt anerkjent forskningsinstitutt. Når vi nå skal lede et EU-prosjekt til over 40 millioner kroner, forteller det at vi har gjort mye riktig de siste årene, sier administrerende direktør Øyvind Fylling.Jensen.

- Forskerne er ettertraktede både av matnæringene og oppdragsgivere i offentlig sektor.

Emballering
Nofima-forskerne Solveig Langsrud og Anlaug Ådland Hansen er blant de 170 ansatte på Nofima i Ås. De forsker blant annet på emballering av maten, og hvordan produksjonsprosessen kan sørge for at maten vi spiser er trygg og bakteriefri, samtidig som den smaker godt.

Ådland Hansen har en doktorgrad i emballering, og forsker på trygg og holdbar mat.

- Jeg jobber mest med sjømat, og hvordan man kan holde ferskheten lengst mulig. Det vi gjør er å bidra til å redusere matsvinn, samtidig som det er viktig at ingen blir syke av maten, sier hun til Østlandets Blad.

Nofima er 10 år i 2018
Nofima ble opprettet som en fusjon mellom Matforsk, Akvaforsk, Fiskeriforskning og Norconserv, og i år har selskapet tiårsjubileum etter sammenslåingen.

Øyvind Fylling-Jensen, har vært administrerende direktør i det sammenslåtte firmaet i ni år, og var tidligere administrerende direktør i Matforsk.

De første årene var tøffe økonomiske, men siden 2013 har Nofima hatt en solid økonomisk drift. Omsetningen er på nesten 600 millioner kroner og instituttet har 365 ansatte på fem kontorsteder i Norge.

Må kjenne næringens behov
– Vi har satt av et betydelig beløp som årlig brukes til hospitering i næringslivet. Det er viktig at vi er tett på fiskeriene, havbruksnæringen og landbasert matproduksjon. Vi må kjenne til næringens behov og tanker for innovasjon og utvikling, sier Fylling-Jensen.

- Derfor har vi en egen innovasjonsstrategi, som skal sikre oss at vi alltid er i front og alltid er oppdatert på det siste innenfor vårt fagområde. Vi skal alltid vite mest om mat.

Nofima ble i fjor rangert som Norges 11. mest innovative bedrift av magasinet Innomag. En del av denne anerkjennelsen kommer fra forskningen på restråstoff.  Flere av de store prosjektene går på utnyttelse av råstoff som før ble benevnt som avfall.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-01-08

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
forskning forskningsstøtte

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC