EGP-teknologi fikk oppmerksomhet i Italia
Marvaco-sjefen Kai Lankinen opplever stor interesse for EGP-teknologien som selskaper er en pioner for.

Det finske selskapet Marvaco deltok på FlexoDay-seminaret i Bologna, Italia, der de presenterte sin trykkemetode Expanded Gamut Printing (EGP).

Seminaret ble arrangert av den italienske flexografi-organisasjonen ATIF. Kai Lankinen, som er CEO i Marvaco var invitert som gjesteforeleser om EGP, som ble et av de mest populære temaene på seminaret.

Fordeler med EGP-teknologi
EGP gjør det mulig med høykvalitets, effektiv og mer produktiv emballasjetrykk uten behov for spot-farger. I EGP blir trykk og merkevarens farger implementert ved digitalassisterte fargeblanding på en mer forutsigbare, presis og renslig måte, ifølge Marvaco.

CMYK-fargene kan for eksempel berikes med oransje, grønne og fiolette (OGP) trykkfarger, noe som dobler antall fargenyanser sammenlignet med fargeserien Pantone+. EGP-teknologien gjør det mulig med parallelltrykk av forskjellige produkter samtidig.

Metoden gjør det også mulig å kjøre korte serie på en kostnadseffektiv måte og reduserer miljøpåvirkningen ved trykking.

EGP vekker interesse
- Det var en glede å delta på seminaret og oppleve fantastiske presentasjoner, livlige diskusjoner og nettverksbygging, sier Kai Lankinen.

- Skal man dømme etter interessen og diskusjonene om EGP er dette et interessant emne også i Italia, som anbefaler FlexoDay-seminaret for alle som jobber i emballasjeindustrien.

Internasjonale merkevareeiere og trykkerier beveger seg mot EGP eller har allerede tatt det i bruk. Interessen for EGP øker også i Finland, der Marvaco er en pioner på området som implementerer teknologien i hjemlandet og internasjonalt.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-11-27

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
EGP flexotrykk trykkfarge

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC