Dansk forskning på gjenbruk av plast får støtte
Tre forskningsprosjekter for gjenbruk av plast får støtte av den danske miljø- og næringsmiddeltministeren (foto Kim Vadskær).

Den danske miljø- og næringsmiddelministeren Esben Lunde Larasen har bevilget 1,5  millioner DKK i støtte til tre emballasjeprosjekter om gjenbruk av plast.

- Plastforurensning er et stort problem på globalt nivå. Men det betyr ikke at vi skal slutte å bruke plast, for det er et enormt praktisk material, sier minister Esben Lunde Larsen til Emballagefokus.

- I stedet skal vi bedre på å gjenvinne og gjenbruke plast. På den måten skåner vi natur og miljø og utnytter materialets verdi maksimalt. Derfor støtter vi prosjekter som dette, sier ministeren.

Tre prosjekter får støtte

  • Kellpo A/S og Enæringsenheden Vest får 500.000 til å undersøke muligheten for å utvikle engangsemballasje av gjenbruksplast med høy anvendelsesprosent til et nytt matkonsept på det nye supersykehuset Gødstrup i Region Midtjylland.Formålet er å lage et sirkulært konsept for emballasjen som skal sorteres, vaskes, regranuleres, testes og gjenbrukes.
  • Amager Ressourcecenter får 500.000 for å utvikle og demonstrere metoder til design av regenerativ plastemballasje som er brukt til dagligvarehandelens private-label-produkter. Prosjekt vil skape et designdogme for plastemballasje på tvers av emballasje- og produktkategorier som kan øke gjenbruk og kvaliteten på gjenbruket.
  • Teknologisk Institut får 500.000 til å undersøke og teste om coatet plastfilm fremstilt i samme plasttype kan erstatte laminert plastfilm fremstilt av flere plasttyper i eksisterende posepakkemaskiner og pakkemaskiner for fleksibel emballasje


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-11-23

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
forskning gjenbruk gjenvinning plastemballasje

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC