...
Bemis innfører sparetiltak og utvider produktspekteret
- Vi har innsett at vår forretningsmodell krever forbedring og forandring, sier William Austen.
Bemis er store på fleksibel emballasje for næringsmidler til store kunder. I fremtiden vil de satse også på non-food og små og mellomstore kunder.

Bemis Company Inc., som har hovedkontor i Neenah i Wisconsin, USA, er i økonomisk krise og må spare minst 65 millioner USD ved å stenge fire fabrikker.

500 ansatte vil miste jobbene sine, samtidig som Bemis reorganiserer sin administrasjon og utvikler nye produkter.

Mesteparten av oppsigelsene kommer til å berøre Bemis-personell i USA og Sør-Amerika som arbeider med administrasjon, ifølge administrerende direktør og konsernsjef William F. Austen.

Hvilke fire anlegg som skal legges ned har ikke blitt offentliggjort, men ifølge selskapets økonomidirektør Mike Clauer skal produksjonen ved disse fabrikkene overføres til andre Bemis-enheter.

Kostnadsreduksjon og økt produkttilbud
I spareplanen skal selskapet også redusere kostnader til reiser, varetransport og ekstern lagerføring, med mer. På lang sikt skal selskapet utvikle sin produktmiks og rette seg mot nye markedssegmenter.

- Vi har innsett at vår forretningsmodell krever forbedring og forandring, sier William Austen.

- Vår basis er forbrukeremballasje som produseres i store volumer, og dette skal vi ikke endre på. Men markedets preferanser er i endring, og det gjør at vi i fremtiden må tilpasse deler av vårt produkttilbud til små og mellomstore kunder, samt non-food-applikasjoner.

Tradisjonsrikt selskap
Bemis Company er et av USAs mest tradisjonsrike emballasjeselskaper. Det ble grunnlagt i 1858 og har siden vokst til et gigantisk konsern med 17.000 ansatte ved 60 anlegg verden rundt. Omsetningen ligger på cirka fem milliarder USD.

Bemis leverer forskjellige typer emballasje og selvklebende etikettmaterialer til ledende globale aktører innenfor næringsmidler, forbrukerprodukter og legemidler, med mer.

Bemis Europe har hovedkontor i Belgia og produksjonsanlegg i Storbritannia (2), Belgia og Finland. Bemis Europe har salgskontorer i flere europeiske land, deriblant Sverige, Danmark og Norge.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-11-10

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
fleksibel emballasje sparetiltak økonomi

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC