...
Alpha Packaging kjøper nederlandsk plastfabrikk
Alpha Packaging kjøpte den nederlandske fabrikken i Etten-Leur fra Graham Packaging Company 2. november 2017.
Alpha produserer flasker og krukker i PET og HDPE.

Amerikanske Alpha Pacaging, som produserer PET- og HDPE-flasker, har kjøpt en nederlandsk formblåsingsfabrikk for å få bredere vekst i Europa.

Oppkjøpet styrker også selskapets satsing på rigid matemballasje og gjør dem i stand til å etterkomme de raskt endrende kravene i dagens marked.

Ti fabrikker tilsammen
Alpha Packaging har hovedkontor i St. Louis, Missouri og har nå kjøpt en fabrikk i nederlandske Etten-Leur fra Graham Packaging Company. Transaksjonen ble gjennomført 2. november, og betingelsene er ikke offentliggjort.

Alpha er en ledende formblåser av flasker og krukker for forbrukermarkedet, herunder kosttilskudd, legemidler, hygieneartikler, nisjemat og drikkevarer.

Alpha har nå ti fabrikker, hvorav åtte i Nord-Amerika. Den nyinnkjøpte fabrikken blir den andre i Europa og ligger bare noen få kilometer fra den eksisterende fasiliteten i Roosendaal, også Nederland, som Alpha kjøpte i 2010.

Alpha Packaging eies av det private eierselskapet Irving Place Capital.

Dobler produksjonskapasiteten
- Oppkjøpet mer enn dobler vår produksjonskapasitet på kontinentet og gjør oss til den største formblåseprodusenten i Europa, sier Jeffrey Kellar, President og CEO i Alpha.

- Med fabrikken i Etten-Leur får vi en betydelig kapasitetsøkning i denne regionen, noe som støtter den europeiske veksten.

Alpha er fra før en betydelig emballasjeleverandør til vitaminer, mineraler og hygienemarkedet i Europa. Oppkjøpet gir Aplha et godt fotfeste i det europeiske markedet for matemballasje.

Etten-Leur-fabrikken har «AA»-sertifisering i BRC-IoP Global Standard for emballasje og emballasjematerialer. Dette er den høyeste graderingen for kvalitetsstyring for produsenter av matemballasje.

Standardflasker og kundetilpassede flasker
- Vår forretningsmodell posisjonerer oss for å levere den fleksibiliteten, hastigheten og påliteligheten som er nødvendig i dagens komplekse marked, sier Kellar. - Merkevareeiere og forbrukere ønsker diversitet og valgfrihet blant produkter. Det krever at emballasjeleverandørene kan agere raskt og smidig.

- Alpha leverer en av de bredeste porteføljene av lagerførte flasker og krukker, samt kundetilpasset flaskedesign og -utvikling. Vi bygger støpeformer i eget hus, og vårt fleksible produksjonsnettverk gir høy hastighet, kvalitet og kostnadseffektive løsninger for kundene.

Phil Yates, styreformann i Alpha og Seniorrådgiver i Irving Place Capital sier at oppkjøpet av Etten-Leur-fabrikken er i tråd med Alphas strategi om å kjøpe suksessfulle bedrifter med tilhørende kunderelasjoner, produksjonslinjer, teknologi og fabrikklokasjon.

- Alpha har hatt en enestående vekst i Europa, og vi er trygge på at denne vi fortsette med Etten-Leur-fabrikken.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-11-09

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
flaske HDPE krukker oppkjøp PET-flaske plastproduksjon

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC