Nytt merkeutstyr bidrar til is-leveranser i rett tid
Produksjonstekniker Baskaran Selladurai (tv) her sammen med salgsingeniør Thomas Karlsen i Lexit Group.
Innkjøper Hege Obstfelder i Diplom-Is sammen med Thomas Karlsen i Lexit Group.
Hos Diplom-Is merkes best før-dato og batch-nummer automatisk slik at det er nærmest umulig med feilmerking.

Et overordnet produksjonsordresystem og moderne merkeutstyr fra Lexit Group, bidrar til å sikre at Diplom-Is leverer varer til rett tid til sine dagligvarekunder.

Til tross for en relativt kald sommer fyller norske forbrukere fryserne med multipakker og isbokser som aldri før, ifølge Diplom-Is på Gjelleråsen.Her går produksjonen på høygir for å tilfredsstille markedsbehovet.

Langsiktig kontrakt
Innkjøper Hege Obstfelder kan fortelle at Diplom-Is i samarbeid med TINE SA sommeren 2015 valgte Lexit Group som leverandør av merkeutstyr. Dette er en langsiktig kontrakt som strekker seg frem til 2020.

– Valget av utstyrsleverandør skjedde på grunnlag av riktig pris, kvalitet på utstyr, lokasjon av leverandør og serviceavdelingen til leverandøren. For oss er det viktig å ha nærhet til utstyrsleverandøren, sier Obstfelder.

Lexit Group har levert blekkstråleskrivere til merking av single F-pak, etikettmaskiner for merking av D-pak i kartong og etikettmaskiner for merking av T-pak (pall). Totalt er det levert 14 blekkskrivere,14 etikettmaskiner og en palleskriver. Alle maskinene er koblet opp mot ordresystemet til Diplom-Is.

Enkelt brukergrensesnitt
 – Når operatørene kommer på jobb om morgenen sendes all informasjon fra hostsystemet til merkeutstyret. Utstyret har et enkelt brukergrensesnitt, som reduserer kildene for feilmerking, sier produksjonstekniker Baskaran Selladurai hos Diplom-Is.

- Når informasjonen kommer fra hostsystemet, er det ikke mulig for operatørene å legge inn feil informasjon. Da vet vi at alle produksjonslinjene har riktig informasjon.

Selladurai har i 10 år hatt ansvaret for at merkeutstyret fungerer optimalt mot hver produksjonslinje. Fra sitt kontrollrom i fabrikken styrer han produksjonsprosessen inklusiv alt merkeutstyr fra sin dataterminal.

Blant sine kolleger blir han kalt «tusenkunstneren» som ser det ikke andre ser.

Nær beliggenhet
– For to år siden installerte vi merkeutstyret fra Lexit Group. Det har så langt fungert utmerket uten nedetid. En annen fordel er at leverandørens hovedkontor er på Kløfta. Oppstår det utstyrsfeil som ikke kan repareres online, tar det cirka 20 minutter før servicepersonellet fra Lexit Group er på Gjelleråsen.

Går vi for eksempel tom for blekk/solvent og andre reservedeler, får vi dem levert med ekspressforsendelser. Men, bank i bordet, så langt har det ikke skjedd noe vi ikke har klart å reparere selv, bortsett fra rene service- og vedlikeholdsoppdrag. Når det er sagt har det vært få utfordringer med merkeutstyret fra Lexit Group.

Når operatørene til Diplom-Is kommer på jobb om morgenen sender operatøren en melding til blekk- og etikettmaskinene.

Kan ikke ha produksjonsstopp på grunn av skriver
– Her får jeg en bekreftelse om at kommunikasjonen mellom merkeutstyret og produksjonslinjene fungerer før jeg starter dagens isproduksjon. Dersom en blekkskriver krasjer, har jeg reservemaskiner tilgjengelig, sier Selladurai.

 – Vi kan ikke havne i den situasjonen at produksjonslinja stopper opp på grunn av en skriver.

50 prosent av norske bedrifter taster best før dato og batch-nummer inn manuelt. Hos Diplom-Is skjer alt automatisk slik at det er nærmest umulig med feilmerking.

Integrert med ERP-systemet
– All informasjon kommer fra vårt overordnede system. Samtlige D-pak-og blekkstråle-skrivere er integrert mot TINE sitt eget ERP-system. Når vi får nytt merkeutstyr plugger jeg inn nettverkskabelen og gir beskjed til vår IT-operatør. I løpet av kort tid er det oppe og går, sier Selladurai.

Han mener det er viktig å forholde seg til én leverandør av merkeutstyr som har kunnskap om Diplom-Is. – Dersom Selladurai ønsker nytt merkeutstyr, er vi behjelpelig med å skaffe dette til veie, sier salgsingeniør Thomas Karlsen i Lexit Group.

– Vi snakker godt sammen og er opptatt av å tilby nye og mer funksjonelle produksjonsløsninger som kan effektivisere produksjonen. Vårt merkeutstyr er viktig for at Diplom Is skal kunne oppnå rettidige leveranser til sine kunder. Streiker utstyret kan det få store følger, understreker han. 


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-10-09

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
iskrem merkemaskiner merking

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC