Alternative materialer ble vist frem på LabelExpo
Avery Dennison lanserte ClearIntent-serien med materialer som oppfyller bærekraftskriterier.

Resirkulert papir, marmorbasert «papir» og komposterbare tilsetninger var blant de bærekraftige alternativene Avery Dennison viste på LableExpo.

- Avery Dennison er på vei til å nå de ambisiøse bærekraftmålene for 2025 som vi lanserte på LabelExpo Europe i 2015, sa global bærekraftleder Renae Kezar på årets messe.

På LabelExpo 2017 i Brussel viste selskapet sin Sustainabilty Report 2015-2017 og porteføljen med bærekraftige produkter og løsninger.

FSC-sertifiserte serie
Avery Denniosn ruller ut sin FSC-sertfiserte serie med resirkulert papir som hjelper merkevareeiere å nå sine bærekraftmål. I tillegg kan etikettrykkerier og konverteringsbedrifter som vil differensiere seg og øke sin verdi i forsyningskjeden, hjelpe merkevareeierne å nå sine mål.

Den nyeste løsningen er 100 prosent resirkulert papir som er produsert uten klorbleking, men har samme hvithet, klarhet og opasitet som ikke-resirkulert papir. Husholdningsavfallsstrømmene er nøye utvalgt for å sikre gode materialegenskaper til høykvalitets, trykksensitive etiketter.

Det resirkulerte papiret har fremragende trykkvalitet og konverteringshastighet, og det 100 prosent resirkulerte materialet inneholder inntil 30 prosent resirkulert liner. Dermed kan sirkelen lukkes uten ekstra kostnader for merkevareeiere og konverteringsbedrifter, skriver selskapet i en pressemelding.

ClearIntent
På messen viste bedriften også sin ClearIntent-portefølje som er ment for bedrifter som vil innfri sine bærekraftmål.

- Avery Dennison har laget stadig flere bærekraftige materialer, og det er fornuftig å samle dem under en paraply, sier Georg Müller-Hof, visepresident marketing.

- Etikett-konverteringsbedrifter kan tilby pålitelige materialer til sine kunder og vite at ClearIntent-serien oppfyller de ønskede bærekraftkriteriene. Materialene dekker en rekke applikasjoner, og det er dermed lettere å si ja til bærekraft.

Må oppfylle bærekraftskriterier
Materialene må oppfylle minst tre bærekraftstandarder for å kunne kvalifisere seg for den nye porteføljen:

  • Bærekraftig opprinnelse, der det verifiseres av tredjepart av en betydelig del av produktets innhold stammer fra bærekraftig drift.
  • Reduksjon av material – produktet må ha tilsvarende eller bedre egenskaper enn det konvensjonelle alternativet, og bruke mindre material.
  • Resirkulering- etikettmarialet må være resirkulerbart og være laget av resirkulert innhold, eller øke resirkulerbarheten i produktet/emballasjen som etiketten sitter på
På LabelExpo viste AveryDennison komposterbare etiketter i kombinasjon med biologisk nedbrytbare trykkfarger, som innebærer at hele emballasjen kan resirkuleres på naturens måte.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-10-04

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
bærekraft etiketter etikettering Label Expo

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC