ÅR Packaging Group legger ned i Russland og Finland
- Utviklingen tilsier ikke tre fabrikker i Russland, sier konsersjef Harald Schulz i ÅR Packaging Group.

I en pressemelding skriver ÅR Packaging Group at de legger ned produksjonen i finske Kauttua og stenger kartongemballasjefabrikken i Moskva, Russland.

Produksjonsstansen i Kauttua begrunnes med at ÅR Packaging Group må redusere kostnadene for å fortsette å kunne være konkurransedyktige og lønnsomme på det nordiske kartongmarkedet.

Det er bare produksjonsenheten som berøres i Kauttua. De øvrige virksomhetene som salg, kundeservice og produktutvikling fortsetter som før.

Kjøpte tre fabrikker i 2015
Fabrikken i Moskva inngikk et oppkjøp i 2015, da ÅR Packging Group kjøpte tre europeiske produksjonsanlegg i Russland, Polen og Østerrike fra amerikanske MeadWestvaco Corporation (nå WestRock).

- Oppkjøpet av MeadWestvacos anlegg innebar at vi fikk tre produksjonsenheter i Russland. Salgs- og volumutviklingen i regionen motiverer imidlertid ikke til dette, og kombinert med økt pristrykk har vi måttet redusere våre kapasitets -og infrastrukturkostnader i Russland, sier adm.dir og konsernsjef i ÅR Packaging, Harald Schulz.

Fabrikken i Moskva blir dermed stengt, og konsernet kommer til å betjene det russiske markedet fra sin to fabrikker i St Petersburg og Timashevsk. ÅR Packaging forklarer tiltakene med at de vil konsolidere og optimere sin virksomhet på visse plasser og segmenter.

Omfattende investeringsprogram
- I vår strategi har vi betydelig virksomhet i målrettede segmenter. Vårt omfattende investeringsprogram inkluderer for eksempel installasjon av fire nye trykkpresser i årene 2016-2018, som utvidelse av fabrikken i Krakow i Polen og Tabasalu i Estland, sier Harald Schulz.

- Dette støtter vår ambisiøse vekstplan på en bra måte.

I pressemeldingen blir det ikke angitt tidspunkt for nedleggingen i Moskva og Kauttua, men det er klart at tiltakene vil påvirke cirka 150 ansatte. Disse vil bli tilbudt ansettelse andre steder.
 


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-10-03

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
kartong nedleggelse

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC