«Planet-vennlig» pouch på plass på PackExpo
Ståposen er laget av flerlags film i forskjellige materialer med hver sine egenskaper. Ståposen kan ses på Braskems stand på PackExpo Las Vegas.

Futamura forteller at Cermount har valgt NatureFlex emballasjefilm som en del av materialet i sine fornybare ståposer, som dermed inneholder mindre plast.

Ved å kombinere den plantebaserte filmen i laminering får posene cirka 85 prosent fornybart karboninnhold. Posene skal sertifiseres av USDA som Bio-Preferred.

Utviklet i partnerskap
Den nye emballasjen er utviklet i partnerskap med New Excelsior i Sigma Plastic Group. Posen består av flere lag med materialer, hvert med sin spesielle funksjon. Det cellulosebasert materialet NatureFlex er brukt for sine trykk- og barrieregenskaper.

Braskems grønne PE basert på sukkerrør, I’m Green, utgjør det indre laget for å gi hermetisk forsegling.

- Forbrukerne etterspør mer bærekraftige løsninger i hverdagsinnkjøpene sine. Vi er derfor stolte over å kunne bidra med en sukkerrørbasert plast i den nye ståposen, sier Joe Jankowski i  Braskems Renewables Team i Nord-Amerika.

- Dagens lansering viser det momentumet bedrifter som Futamura og Cermount har når det gjelder å møte forbrukernes krav om å beskytte miljøet.

Leieprodusent
Cermount er en leieprodusent som er ekspert på å blande, fylle og pakke tørre matvarer. – Vårt team er interessert i naturlige produkter og miljø, og dette inspirerte oss til å fremme denne planetvennlige ståposen, sier Ann Buchmann, VP Marketing and Growth.

Futamura er en global leder på produksjon av cellofanfilm til emballasje og industriell bruk. NatureFlex er en familie med fleksible emballasjefilmer basert på fornybar cellulose som tilbys som et alternativ til petroleumsbasert plast.

NatureFlex har barriere mot oksygen, fukt, olje og aroma for matvarer.

- Biobasert plastteknologi har blitt dramatisk forbedret de siste årene, og vi kan nå tilby løsninger som har sammenlignbar kvalitet med tradisjonelle emballasjematerialer, sier Chris Mtichell, Comercial VP-Americas i Futamura.

- Vi er glade for å jobbe med merkevareeiere som har gjort et bærekraftig emballasjevalg.
Den nye ståposen kan ses på PackEpxo Las Vegas på Braskems stand, S-6830.

Les mer på www.cermount.com/planet-friendly-pouches


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-09-28

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC