FEVE ber om incentiver for resirkulering av emballasje
FEVE foreslår resirkulering i lukket sløyfe for matkontaktmaterialer i en sirkulær økonomi.

European Glass Federation (FEVE) ber EU-kommisjonen om incentiver for materialer som beholder egenskapene sine ved resirkulering.

- Suksessen til den sirkulære økonomien vil være avhengig av markeder for sekundære råmaterialer som kan konkurrere med jomfruelige materialer når det gjelder kostnader, kvalitet og sikkerhet, argumenterer FEVE.

Matkontaktmaterialer i sirkulær økonomi
- Derfor er det bare materialer som kan resirkuleres effektivt, uten å utgjøre noen risiko for menneskers helse, som bør settes på markedet, foreslår organisasjonen, som vil ha incentiver for materialer som beholder egenskapene ved resirkulering.

FEVE legger spesielt vekt på matkontaktmaterialer i en sirkulær økonomi. De ber EU-kommisjonen om å foreta undersøkelser på dette området, fordi «manglende kunnskap om relevant sammensetning av behandlede avfallsstrømmer gjør det umulig å fastslå virkningen av resirkulerte materialer som matkontaktmaterialer».

FEVE vil ha gjenvinning i lukket sløyfe for matkontaktmaterialer for å begrense risikoen for kontaminasjon og derigjennom øke sikkerheten på de resirkulerte materialene som kommer i kontakt med matvarer. På denne måten får man høyest mulig resirkulert innhold i emballasje.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-09-08

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
gjenvinning Glass glassemballasje resirkulering

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC