Nytt utstyr for måling av gasspermeabilitet i film
TotalPerm måler permeabilitet av oksygen, CO2 og vanndamp i samme materialprøve, siden den har tre sensorer i samme celle.

Elastocon AB er nå nordisk distributør for instrumenter fra den italienske leverandøren PermTech for måling av gasspermeabilitet i emballasje.

PermTech tilbyr nå unikt utstyr for måling av gasspermeabilitet i filmer, folier og andre typer emballasje som bag-in-box og PET-flasker for næringsmidler, legemidler og elektronikk.

Oppkjøp av spin-off-selskap
Instrumentene selges under varemerket ExtraSolutions, som er en spin-off-bedrifte fra Universitet i Pisa som ble kjøpt av PermTech i 2016.

PermTech tilbyr tre modeller med innebygd kontroll av temperatur og luftfuktighet for måling av gasspermeabilitet gjennom filmmaterial.

  • TotalPerm måler permeabilitet av oksygen, CO2 og vanndamp i samme materialprøve, siden den har tre sensorer i samme celle.
  • MultiPerm har to sensorer i en eller to celler og kan måle permeabilitet i to gasser i samme materialprøve: Oksygen-vanndamp, oksygen-CO2 eller vanndamp-CO2.
  • Perme har en sensor i en eller to celler og måler permeabiliteten i filmmaterialer for enten oksygen, CO2 eller vanndamp.
Instrumentene styres helt via et forhåndsinstallert program på en medfølgende Windows-PC og kan også utstyres med tilbehør for andre typer emballasje om bag-in-box og PET-flasker. MultiPerm og Perme kan oppgraderes med ytterligere sensorer (gjelder kun modellen med en celle).

Også for andre typer emballasje
PermTech tilbyr også instrumenter for flasker og andre typer emballasje.
CarboPack BT måler raskt permeabilitet av CO2 i PET- og glassflasker (for eksempel lekkasje i korken) og andre emballasjer.

PackPerm måler oksygengjennomgang fra ekstremt lave nivåer (0,0001 cm3 per døgn) i næringsmiddel- og legemiddelemballasje, som poser, emballasje, små beholdere, tuber, PET-flasker, korker til glassflasker og mye mer.

Elastocon forteller at de vil invitere til et seminar om måling av gasspermeabilitet utover høsten.
 


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-08-31

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
CO2-gjennomgang film instrument oksygengjennomgang permeabilitet vanndamp

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC