"Dingsenes Internett" kan løse oppgaver i industrien
Hjalmar Wiik fortalte om forskjellige bruksområder der Internet of Things har betydning for industrien.

Hjalmar Wiik i APX Systems forklarer at IoT er «dingsenes Internet», det vil si at ting ved hjelp av sensorer kan snakke med hverandre.

- For eksempel kan man få varsel på SMS om at temperaturene i forsyningskjeden jar avvik, fortalte han da han presenterte IoT på Innovasjons- og Optimeringsseminar på Fornebu 24. august 2017.

RFID er en del av IoT
NB-IoT er for eksempel en løsning som er basert på mobiltelefon, drevet av Telia og Telenor.  RFID og Beacon er andre plattformer som gjør det mulig for ting å utveksle data.

- RFID oppfatter mange ting samtidig i ett synsfelt og kan for eksempel forenkle varetelling og kobles med GPS for å holde styr på lagerlokasjoner.

Industriell IoT kan for eksempel brukes til å overvåke råvarebeholdning, lager og varebeholdning. Når beholdningen når et visst nivå, kan systemet generere automatisk bestilling.

- Det kan også brukes til å overvåke produksjonslinjene for å logge avvik, vise produksjonsstatus og varsle vedlikeholdsbehov, slik at man unngår eller kan planlegge driftsstans.

Har levert utstyr til industriprosjekter
APX Systems har blant annet levert IoT-systemer til helautomatisk salatproduksjon med sensorstyrt robotpark hos Ferskvarehuset, der systemet også tar imot ordredata til stabling og merking av paller.

Malingfabrikken Gausdal Bruvoll er en annen kunde som benytter RFID-merking og sensorstyrt, automatisert produksjonsstyring til innsamling av produksjonsdata, varsling og rapportering.PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-08-30

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC