Ny boks for vannmelon gir mindre matsvinn i kjeden
Den nye emballasjen for vannmeloner har redusert matsvinnet med 13 prosent i en tyrkisk matkjede.

En tredel av verdens mat blir kastet, og i utviklingsland skjer dette ofte under transport og lagring tidlig i verdikjeden. En ny emballasje for vannmelon reduserer svinnet med 13 prosent.

I dag selges vannmeloner oftest i åttekantede bokser, skåler av plast eller bølgepapp eller "A-esker". Mondi lanserer prosjektet Watermelon Dream som et unikt alternativ til standardløsningene.

Viser produktet og effektiviserer frakten
Den rektangulære emballasjen viser produktet som er inni og er laget av foldet monobølgekartong. Det gjør at den er lett å stable under transport, samtidig som man får plass til 50 prosent flere vannmeloner per lastebil.

Forbrukerne kan bære den tunge vannmelonen hjem i emballasjen, som har en stor trykkflate og gir fremragende produktvisning.

Emballasjen gjør at produktet står frem i mengden og kan puttes rett i hyllen. Konseptet ble lansert i Tyrkia og er nå klar for det globale markedet.

Pick-and-go
- Den nye emballasjen fra Mondi er en smart pick-and-go-løsning som forenkler transport og lagring av vannmeloner både for forhandlere og forbrukere, samtidig som den ser flott ut i hyllen, sier Hasanali KOC, daglig leder i Antalya Ceracilik.

- Vi har redusert matsvinnet i forsyningskjeden med 13 prosent ved hjelp av denne emballasjen, legger han til.

Fatos Adk, produktutviklingssjef i Mondi Corrugated Packaging, sier at vannmelonprosjektet er et godt eksempel på Mondus kapasitet til å ta tak markedets behov for enkelhet og differensiering ved salgspunktet.

- Mondis produkter berører millioner av mennesker hver dag, og vi vil derfor at de skal ha en positiv innvirkning på samfunnene vi opererer i, sier han.

Tiltak som reduserer matsvinnet
Fatos Adk forteller at Mondi sammen med kunder, leverandører og forskningsinstitutter har identifisert fire områder som er viktige for å lage smartere emballasje og redusere matsvinn:

* Redusere skader i transport og lagring
* Øke holdbarheten og produktets levetid
* Designe emballasje som er tilpasset sosiodemografiske forhold
* Bedre sporbarhet på emballasjen gir bedre oversikt


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-08-10

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
matsvinn

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.MEST LEST
HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC