Holdbart etablerer seg flere steder på Østlandet i 2017
Thor Johansen (t.v.) og Trond J. Laeng åpner nye Holdbart-butikker på Jessheim og i Skien i løpet av 2017

Holdbart-butikken i Vestby, som åpnet før jul i 2015, fikk ved påsketider en søsterbutikik i Fredrikstad. I løpet av året kommer det to nye butikker i Skien og på Jessheim.

Konseptet til Holdbart går ut på å selge mat som av forskjellige grunner ikke kan selges i tradisjonelle dagligvarebutikker og som ellers ville blitt kastet. 80.000 tonn mat kastes hvert år av matprodusenter og leverandører. Holdbart bidrar til å redusere dette svinnet.

Fyller et tomrom
Hos Holdbart selges varer som snart går ut på dato, produkter som har gått ut av sortimentet eller har fått ny emballasje til sterkt reduserte priser. Utvalget i Holdbart-butikkene er avhengig av hva leverandørene til enhver tid trenger å bli kvitt.

- Når det er mindre enn 100 dager igjen av holdbarhetstiden, vil ikke de store kjedene ta inn produktene, forklarte Trond J Laeng da den første butikken i Vestby åpnet.

Maten som selges i Holdbart-butikkene er dermed like trygg som all annen mat som selges i norske butikker, Siden Holdbart selger mat som ellers ville bli kastet, blir de ikke sett på som en konkurrent av de store matkjedene. 

– Vi fyller et tomrom og gjør det mulig å selge mat som ellers ville blitt kastet. Ingen er egentlig interessert i å kaste fullt brukbar mat, sier Laeng.

I tillegg til butikkene i Vestby, Fredrikstad, Jessheim og Skien, selger Holdbart.no også varer på nett.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-08-10

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
matsvinn

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.



MEST LEST
HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC