Hever lagerhåndteringen hos Hitachi Power Tools
PLS-styrte transportbaner inn og ut av pakkestasjonen.
- Investeringen i ITO-anlegget er en viktig del av en effektiviseringsprosess som gir gevinst på flere områder, sier Christian Gudmundsen, driftssjef hos Hitachi Power Tools.
Automatisk sortering av ordre til de nordiske landene og Baltikum gir mer effektiv lagerhåndtering .
Med 120.000 ordrer årlig er det mye å spare på å effektivisere ordrehåndteringen.
Strekkodekameraet sørger for at alle ordrer sorteres til riktig destinasjon.
Pakkestasjonen er integrert med nye transportbaner fra plukklageret, helautomatisk stroppemaskin for esker og automatisk sorteringsanlegg for alle utgående ordrer.

På Kjeller i Skedsmo er  Hitachi Power Tools' nordiske sentrallager,  med rundt 20.000 lagerførte produkter, hevet til et enda høyere nivå.

Den japanske produsenten Hitachi Power Tools, nylig oppkjøpt av KKR, stiller i fremste rekke med verktøy og forbruksartikler, med profesjonelle håndverkere som sin største kundegruppe.

ITO-anlegg for ordrehåndtering
Fra Kjeller Vest leverer datterselskapet Hitachi Power Tools Norway varer til hele Norden og Baltikum, ikke mindre enn 120.000 ordrer (550.000 varelinjer) årlig.

Sentrallageret er topp moderne, med lagerautomater og et nytt WMS-system der lagermedarbeiderne får plukkinformasjon rett på øret, og bruk av elektronisk følgeseddel. 

Her finner vi også et komplett ITO-anlegg for pakking og sortering av kundeordrer, installert i begynnelsen av 2017. Driftssjef Christian Gudmundsen forteller om en investering som har levd opp til forventningene.

Høyere fyllingsgrad
- Selve pakkestasjonen, som vi har beholdt fra tidligere, har ITO integrert med nye transportbaner fra plukklageret og inn til stasjonen, samt ny, helautomatisk stroppemaskin for esker og til sist et automatisk sorteringsanlegg for alle utgående ordrer, sier Gudmundsen.

- Nå benytter vi esker med lokk og automatisk stropping av disse. Det gir oss både høyere fyllingsgrad og mer effektiv ordrehåndtering enn tidligere.

Selskapet har gjort ulike grep for å fjerne flaskehalser, ikke minst ved innføring av digital følgeseddel.

- Investeringen i ITO-anlegget er en viktig del av en effektiviseringsprosess som gir gevinst på flere områder. Blant annet har vi eliminert den ventetiden som tidligere oppsto ved utskrift av følgesedler og konsolidering av ordrer. Teknisk sett fungerer alt som forventet, uten driftsproblemer. Derfor er vi storfornøyd, uttaler driftssjefen.

Skreddersydd anlegg
ITO-anlegget består av PLS-styrte transportbaner inn til pakkestasjonen, automatisk stropping av hver ordre i en automatisk stroppemaskin, deretter automatisk sortering til mottagerland basert på informasjon fra en integrert skanner, og gravitasjonsbaner ut fra sorteringen.

– Vi hadde ingen løsninger fra ITO fra tidligere, men hadde likevel god kjennskap til ITO etter mange år i bransjen. ITO forsto behovet vårt og bidro med gode tegninger av løsningen, dessuten tok de oss med på besøk til et par relevante installasjoner.

- Vi var aldri i tvil om at de kunne løse oppgavene, og det har de absolutt gjort, sier Christian Gudmundsen.

Om ITO:
ITO er Norges største leverandør av automatiske pakkemaskiner og palleteringsanlegg. Selskapet moderniserer norsk mat- og logistikkindustri, og har som målsetting å levere den beste løsningen som raskt gir målbare resultater. ITO ble etablert i 1959 og har 45 medarbeidere totalt. Mer informasjon på www.ito.no


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-08-07

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
interntransport lagerhåndtering pakketeknologi plukking plukkrutiner transportbaner

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.MEST LEST
HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC