PostNord har etablert nytt tollsenter på Svinesund
Kenneth Hansen, assisterende direktør for utlandsavdelingen, Reidun Olsen, fortoller, Ronny E. Hansen, kontorsjef, Astrid Nilsen, fortoller, Joanna Sierakowska, fortoller.

Tirsdag 20. juni klippet samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen båndet til Svinesund Transportsenter der PostNord har etablert nytt fortollingskontor.

Ketil Solvik-Olsen understreket betydningen av at bensinstasjonkjeder, oljeselskaper, speditører og andre har funnet sin plass ved senteret.

Knutepunkt for transport over grensen
- Uten lastebilen funker ikke landet. Dette senteret er et knutepunkt for transport over grensen, og jeg vil ønske lykke til, sa samferdselsministeren i åpningstalen.

PostNords fortollingskontor på Svinesund har opprinnelse fra JetPak Borg som ble fusjonert med PostNord i mai 2015. Arbeidet med transportsenteret startet etter sommerferien 2016 og lokalene var innflyttingsklare allerede 1.april 2017.

- Vi er fire personer som sitter ved grensen med kun tre minutter til den norske tollen, forteller Office manager Ronny E. Hansen ved fortollingskontoret i Halden.

- Vi vil gjerne også få presisert at vårt kontor kan tilby stort sett det samme som alle de andre fortollingsselskapene som er på grensen i dag. Jeg vil oppfordre alle som har transporter over EU-grensen til å kontakte oss for mulighet til fortolling av egne sendinger, oppfordrer Ronny E. Hansen.

Alle lastebiltjenester samlet på ett sted
Foruten eget speditørsenter, hvor seks speditørselskaper er samlet under samme tak, er det etablert lastebiltjenester i et større anlegg med truckdiesel, nytt moderne serviceverksted/dekkverksted, samt storbilvask og redningstjeneste.

Vi finner kjente merkenavn som Viking redningsselskap, ESSO og Deli de Luca, hvor det også er egen lounge til tungtransportsjåfører.

Over 3000 vogntog passerer riksgrensen på E6 daglig, og over 1400 av disse kommer inn til Norge over Svinesund hvert døgn. Lasten må tolldeklareres og godkjennes av Tollvesenet, før de får kjøre inn i Norge.

Fortolling 24 timer i døgnet
Som grensespeditør og fortollingspartner er målet for PostNord å levere så effektive løsninger til kundene som mulig. Dette gjelder ikke minst ved grensepassering av transporter med korte tidsfrister.

Speditørenes frakt- og spedisjonsvirksomhet omfatter i hovedsak fortollinger av fraktenheter som passerer Svinesund. Speditøravdelingen fortolles alle typer gods, alle varer som importeres/eksporteres til/fra Norge.

Speditørsenteret har en svært sentral beliggenhet nær grensen, og er bemannet og tilgjengelig 24 timer i døgnet.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-08-07

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
fortolling frakt import toll

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.MEST LEST
HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC