Ny generasjon mikser gir billigere iskremproduksjon
For noen typer iskrem elimineres behovet for homogenisering, noe som halverer energiforbruket.
Kapasiteten er 30.000 liter i timen ved miksing av flytende meierivarer og drikkevarer, samt iskrem.

Bedre miksing av ingredienser i iskrem og reduserte driftskostnader er blant løftene fra Tetra Pak med deres nye generasjon High Shear Mixer.

Den nye generasjonen miksere, R370-1000D produserer finere, mer konsistente og mer stabile emulsjoner og reduserer behovet for homogenisering. Det betyr bedre kvalitet på sluttproduktet og lavere energikostnader.


- Vi har utviklet en revolusjonerende ny design som direkte respons på kundenes behov, sier Monica Gimre, Executive Vice President, Processing Systems i Tetra Pak.

- Vår nye mikser bryter fullstendig med tidligere produkter og strømlinjeformer produksjonsstegene, reduserer investeringen og setter en ny målestokk for bransjen.

Det essensielle med den nye mikseren er at utluftingssystemet er restrukturert og bygget inn. Dessuten har den et fleksibelt pulverinnføringssystem og et nydesignet miksehode.  Dermed kan miksere håndtere de høyeste viskositeter og bryte dråper ned til 0,001mm.

Kan eliminere behov for homogenisering
Resultatet blir en mye finere, mer stabil og mer konsistent emulsjon som reduserer behovet for senere homogenisering, noe som krever mye energi.

For noen typer iskrem innebærer dette at homogenisering kan elimineres, noe som reduserer energiforbruket med opptil 50 prosent.

Den nye mikseren kan også håndtere ingredienser med opptil 65 prosent tørrstoff, noe som reduserer behovet for fordamping. Mikseren har en kapasitet på 30.000 liter i timen og kan brukes til produksjon av flytende meierivarer og drikkevarer, iskrem og matvarer.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-06-30

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
iskrem meierivarer

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.MEST LEST
HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC