DS Smith løser utfordring med e-handelsemballasje
Made2fit er et verktøy for å lage emballasje som beskytter produktet tilstrekkelig uten å frakte for mye luft.
DISCS gjenskaper forholdene i forsyningskjeden og tester om emballasjen vil tåle disse.
- Med DISCS bruker vi våre kunders krav på en vitenskapelig måte for å få balansen riktig, sier Isabel Rocher.

Med lansering av bransjens første test-teknologi for e-handel og innovative emballasjestørrelser med Made2fit, vil DS Smith løse utfordringer med e-handel.

DISCS er bransjens første testanlegg der man kan sjekke om emballasje vil overleve humpingen og skrapingen som typisk oppstår i en gjennomsnittlig forsyningskjede. E-handelsordre må ofte kunne overleve opptil 50 berøringspunkter, så emballasjen må både vare holdbar og bærekraftig.

Gjenskaper produktereisen
Med navn etter initialene i forskjellige typer emballasjetester (Drop, Impact, Shock, Crush, Shake), består det patenterte DISCS-systemet av fem utstyrselementer som hver erstatter en del av produktreisen og dermed gir ekte testforhold.

- Å finne den rette balansen mellom å beskytte produktet og redusere materialene som brukes er noe dagligvarehandelen er konstant opptatt av. På samme måte liker ikke forbrukerne å motta knuste varer eller å måtte håndtere overflødig emballasje, sier Isabel Rocher, sjef for e-handelsløsninger i DS Smith.

- DISCS-teknologien gjør det mulig å bruke kundenes krav på en vitenskapelig måte for å få balansen riktig.

Utviklet i hemmelighet

DS Smith har det siste året utviklet DISCS i hemmelighet i Storbritannia. Ingeniørene har brukt innsikt fra forbrukere og logistikkbransjen for å designe tester som nøyaktig rekonstruerer emballasjens påkjenning i forsyningskjeden.

Kundene kan velge mellom tre testnivåer avhengig av om pakken skal leveres rett til kunden for første gang, leveres og returneres, eller returneres/leveres på nytt med tre forsøk og deretter returneres.

Det siste valget kan involvere opptil 50 touchpoints, og representer de mest alvorlige skadene en emballasje kan påføres.

Made2fit
DS Smith lanserer også en teknologi kalt Made2fit, som hjelper til å lage emballasje i riktig størrelse. Innovasjonen er utviklet spesielt for å takle utfordringene med tomrom i e-handel, siden transport av luft er bortkastede ressurser.

Å lage en emballasje i riktig størrelse reduserer kostnadene for e-handlere gjennom å redusere både drifts- og fraktkostnadene, samt lagringsplass, lønnskostnader og ordreadministrasjon. Løsningen reduserer også forflytningen av produkter, noe som reduserer skader.

Det finnes både en manuell og en automatisert versjon av Made2fit.

- Våre to nye løsninger bør revolusjonere bransjen og gi våre kunder tilgang på state-of-the-art teknologi som innfrir alle kraven til e-handelsemballasje, sier Isabel Rocher.

Spår dramatisk vekst i e-handel
- Investeringen er god både for våre kunder og for oss. E-handel er spådd en dramatisk vekst de neste årene, og dette vil hjelpe detaljhandel og produsenter å være i forkant av utviklingen og veksten.

Både DISCS og den automatiske versjonen av Made2fit ble lansert på #Deliver2 i Berlin.  Den manuelle versjonen lanseres i september 2017, mens Made2fit i automatversjon lanseres i resten av Europa fra oktober 2017 til tidlig 2018.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-06-29

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
e-handel

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.MEST LEST
HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC