Mondelez Norge ble rammet av hackerangrep
Mondelez Norge har blitt rammet av hackerviruset som nå sprer seg over hele verden.

Sjokoladeprodusenten Mondelez er en av de norske bedriftene som har blitt rammet av det siste hacker-angrepet som spres seg over hele verden.

De første meldingene om problemer med viruset kom fra banker i Ukraina, hovedstaden Kievs største flyplass og den russiske oljegiganten Rosneft. Flere land i Europa fulgte, inkludert Polen, Italia, Storbritannia, Tyskland, Frankrike og Norge.

Natt til onsdag ble det meldt at spredningen er langsommere, men at viruset er registrert i USA. I Australia var sjokoladefabrikken Cadbury det første selskapet som ble rammet. Også i Norge er en sjokoladeleverandør blitt angrepet: Mondelez.

Under kontroll
– Mondelez International var et av flere store multinasjonale selskaper og organisasjoner som ble rammet av det globale cyber-angrepet 27.juni. På dette tidspunktet kan vi bekrefte at vi har isolert viruset i vårt nettverk og at situasjonen er under kontroll, heter det i en uttalelse fra selskapet.

– Vi samarbeider tett med våre eksterne spesialister, som inkluderer våre IT partnere og globale sikkerhetsbyråer, slik at vi så raskt som mulig kan returnere til normal drift igjen.

- Når det gjelder våre forretningskunder gjør vi vårt ytterste for å levere produkter som vanlig, og vi arbeider kontinuerlig for å minimere eventuell effekt denne situasjonen har på kortsiktige leveranser, heter det videre.

Ingen påvirkning på forbrukerne
Sjokoladeprodusenten forventer ikke at situasjonen vil ha noen som helst påvirkning på forbrukere, annet enn at kommunikasjon med kundeservice kan ta litt lengre tid enn normalt.

– Vi kommer til å fortsette med å oppdatere våre websider og sosiale mediekanaler frem til denne situasjonen er helt avklart.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-06-29

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
sjokolade virus

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.MEST LEST
HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC