Svenska Mässan styrker posisjonen internasjonalt
Svenska Mässen, som blant annet arrangerer Scanpack, investerer i økt besøkskapasitet.

15. mai presenterte Svenska Mässan sine ekspansjonsplaner frem til 2030 som skal styrke messearrangørens posisjon som internasjonal møteplass.

Planene omfatter utvidede entreer, fleksible møteplasser og eventflater, samt økt hotellkapasitet. Hovedentreen skal bygges ut med terrasse og et hotell- og kontorbygg ved Korsvägen. Det første spadetaket skal tas allerede i 2017.

Setter fart på ekspansjonen
- De siste to årene har vi hatt en organisk vekst på 35 prosent og økt antall besøkende med 30 prosent, forteller Carin Kindbom, VD og konsernsjef i Svenska Mässan, som Gothia Towers er en del av.

- Vi må akselerere ekspansjonen for å ta våre på mulighetene for å vokse internasjonalt og tiltrekke oss flere besøkende til byen. Vår visjon er å skape Europas mest attraktive møteplass gjennom å tilby den beste helhetsopplevelsen.

På grunn av markedet behov og Västlänkens stasjon ved Korsvägen, har man valgt å prioritere nye og utbygde entreer. Arbeidet starter allerede i inneværende år.

Øker besøkskapasiteten
- Det er viktig å utvikle entreene for å øke besøkskapasiteten slik at vi kan gjennomføre flere og forskjellige typer arrangementer parallelt, sier Carin Kindbom.

- Med en utbygget hovedentre mot Korsvägen vil skape de flatene som trengs for å ta imot store besøksgrupper. Den siste puslebiten er nå lagt, og med utbygde entreer, fleksible møte- og eventflater, samt økt hotellkapasitet, har vi tydeliggjort våre planer mot 2030.

Det nye hotell- og kontorbygget som planlegges ved Korsvägen, som er et knutepunkt for byens arrangementsstrøk, blir i overkant av 30 etasjer høyt.

- Vi øker dermed hotellkapasiteten med cirka 350 hotellrom, samt flere kontor- og møtelokaler, sier Carin Kindbom.

Planene omfatter også ytterligere et hotell og kontorbygg på et senere tidspunkt. Målet er en total hotellkapasitet i 2030 på cirka 2.000 rom.

Overskuddet investeres i virksomheten
Svenska Mässan er en økonomisk frittstående og privat stiftelse som ikke har noen eiere eller investorer. All investering og finansiering skjer ved egne meritter, og overskuddet kan investeres fullt ut i virksomheten.

- Stiftelsens oppdrag er å fremme det vestsvenske næringslivet, og i takt med investeringene vil effekten for besøksnæringen øke kraftig. Dette kommer byen og regionen til gode, sier Roger Holtback, leder i stiftelsen.

Svenska Mässans planer ble presentert i 2015-programmet, og investeringsplanen frem mot 2030 anslås i dag til mellom fire og fem milliarder kroner.

- Göteborg er en spennende by som vokser raskt. Med en historisk byggeboom på gang vil det være slik i mange år. Gjennom våre utvidelsesplaner kan vi styrke byen som møteplass med internasjonal kraft, sier Roger Holtback.
 


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-05-18

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
Investeringer messer Scanpack Svenska Mässan

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC