Orkla kjøper dansk salgs- og distribusjonsselskap
- Oppkjøpet av SR Foods muliggjør bredere distribusjon og utvidet produktsortiment, sier Pål Eikeland.

Gjennom datterselskapet Dragsbæk A/S har Orkla Food Ingredients signert en avtale om å kjøpe 80 proset av aksjene i det danske salgs- og distribusjonsselskapet SR Food A/S.

Orkla Food Ingredients har gjennom sitt deleide datterselskap Dragsbæk A/S signert og gjennomført en avtale om å kjøpe 80 prosent av aksjene i det danske salgs- og distribusjonsselskapet SR Food A/S.

Deiger, tapas og pålegg
Med kjøpet av SR Food ønsker Orkla Food Ingredients å videreutvikle sin posisjon som leverandør av økologiske og vegetariske matvarer.
 
SR Food har et bredt produktsortiment og tilbyr blant annet ferske deiger, tapas og pålegg til det nordiske markedet. Selskapet har en økende andel økologiske og vegetariske produkter i sin portefølje.

SR Food og Orkla Food Ingredients utfyller hverandre godt. Gjennom merkene Naturli' og nylanseringen Funky Fields, har Orkla Food Ingredients tatt en tydelig posisjon i markedet for økologisk og vegetarisk mat.

Økologiske og vegetariske matvarer
- Med kjøpet av SR Food videreutvikler Orkla sin plattform for vekst innen økologiske og vegetariske matvarer, og styrker i tillegg sin posisjon innen ferske deiger, sier konserndirektør og leder for Orkla Food Ingredients, Pål Eikeland.

- SR Food og Orkla Food Ingredients har mange felles kunder, noe som muliggjør bredere distribusjon og utvidet produktsortiment. Oppkjøpet innebærer også et potensial for synergier mellom virksomhetene.

SR Food er en privateid virksomhet etablert i 2003 og har seks ansatte. Selskapet ledes av aksjonær Jan Hørby, som vil fortsette som daglig leder. Selskapets hovedkontor ligger i Randers, Danmark. SR Food hadde i 2016 en EBIT på DKK 11,3 millioner kroner (cirka14 millioner NOK).
 
Selskapet konsolideres regnskapsmessig fra 1. mai 2017. Partene er blitt enige om ikke å offentliggjøre kjøpesummen.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-05-16

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
matproduksjon oppkjøp

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC