Orkla kjøper seg opp i ingredienser for iskrem
Orkla styrker markedsposisjonen i Tyskland med oppkjøpet av Eis Gräbner.

Gjennom sitt datterselskap kjøper Orkla Food Ingredients 100 prosent av aksjene i det tyske salgs- og distribusjonsselskapet Eis Ludwig Gräbner GmbH.

Med dette kjøpet vi datterselskapet Eisunion GmbH styrker Orkla Food Ingredients sin posisjon som leverandør av iskremingredienser og – tilbehør.

Sterk markedsposisjon i Tyskland
Orkla Food Ingredients er en av Europas ledende leverandører av iskremingredienser og -tilbehør, med tilstedeværelse i Norden, Tyskland, Nederland og Storbritannia.

Med kjøpet av Eisunion GmbH i 2015, etablerte Orkla Food Ingredients en sterk markedsposisjon i det sørlige Tyskland. Eis Gräbner har sin base nord i Tyskland, og kompletterer dermed Eisunions geografiske tilstedeværelse.
 
- Med kjøpet av Eis Gräbner kompletteres Orklas eksisterende posisjon innen iskremingredienser og -tilbehør i Tyskland, sier konserndirektør og leder for Orkla Food Ingredients, Pål Eikeland.

- Oppkjøpet innebærer et potensial for utvidet produktsortiment, bredere distribusjon og synergier med vår eksisterende virksomhet.
 
Privateid virksomhet

Eis Gräbner er en privateid virksomhet etablert i 1929 og har 18 ansatte. Selskapets hovedkontor og lager ligger i Hannover, Tyskland.

Eis Gräbner hadde i 2016 en omsetning på 6,5 mill. euro (ca. 61 mill. kroner). Flere kostnadstiltak er blitt identifisert og vil bli gjennomført i løpet av de neste to årene.
 
Selskapet konsolideres regnskapsmessig fra 1. mai 2017. Partene er blitt enige om ikke å offentliggjøre kjøpesummen.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-05-05

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
iskrem oppkjøp

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC