Industrirobot har overtatt palleteringen hos Nora
Nora surkål er et kjent varemerke, som også leveres i storhusholdningsspann fra Nora-fabrikken på Rygge.
Industriroboten har en sentral plass i det kompakte palleteringsanlegget.
- I tillegg til redusert ressursbruk oppnår vi HMS-gevinst ved at vi unngår tunge løft ved palleteringen, sier Håvard Hagen, prosjektingeniør hos Orkla Foods Norge.
Komplett ITO-linje for palletering av storhusholdningsspann.

Storhusholdningsspann med surkål blir nå palletert med industrirobot, noe som gir HMS- og effektiviseringsgevinst og bedre leveringspresisjon på Nora-fabrikken i Rygge.

Ved Orkla Foods Norges Nora-fabrikk på Rygge produseres ulike typer surkål, sylteagurk og rødbeter. Storhusholdningsspannene med surkål veier hver rundt 9 kg, dermed ble det både HMS-gevinst og effektiviseringsgevinst av å investere i palleteringsanlegg med industrirobot.

Løfter spann på pall
Orkla Foods Norge hadde allerede noen måneders erfaring med et liknende ITO-anlegg ved den nærliggende Idun-fabrikken, før de besluttet å investere i robotpalletering ved sin produksjon av Nora-produkter.

Det automatiske anlegget er integrert med produksjonen og benyttes for pakking av storhusholdningsenheter. Med gode erfaringer fra Idun-fabrikken var det naturlig å velge ITO som leverandør og samarbeidspartner også her.

- Erfaringene fra Idun var gode, og det er ingen tvil om at det er praktisk å få teknisk support og annen bistand fra samme leverandør, sier Håvard Hagen, prosjektingeniør hos Orkla Foods Norge.

- Vi ser at ITO benytter moderne og driftssikre komponenter, maskiner og løsninger, og det er praktisk å kunne forholde seg til en leverandør med kompetansen her i landet.

Bedre leveringspresisjon
For denne produksjonsdelen av Orkla Foods Norge betyr investeringene både redusert ressursbruk og redusert behov for innleid arbeidskraft.

- Det viktigste er likevel at vi oppnår bedre produksjons- og leveringspresisjon, noe som er viktig i en logistikkintensiv bransje som vår. Et annet poeng er HMS-gevinsten vi oppnår ved å eliminere tunge løft med risiko for belastningsskader, når enhetene veier opp mot 10 kg, presiserer Håvard Hagen.

ITO-anlegget har transportbånd direkte fra produksjonsdelen, der spannene kommer ferdig for levering. Roboten løfter spannene over til pall, inkludert mellomleggsark, mens automatisert pallmagasin og automatiserte transportbaner sørger for effektiv palletering.

Det kompakte anlegget er designet og levert av ITO, og består av transportbånd integrert med produksjonen, styringskonsoll, pallmagasin, industrirobot og pallbane.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-04-21

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
automatisering matindustri matproduksjon Næringsmidler palletering robotisering

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC