Braskem viser intelligent emballering på Interpack
Braskem viser blant annet en ny PP-resin for skum-emballasje på Interpack.
Braskems grønne PE er laget av sukkerrør men har samme egenskaper somt tradisjonell PE.

Her vises de sin grønne emballasje «I’m green», en ny PP for skum og fremskritt som Braskem har gjort når det gjelder intelligent emballasje.

«I’m green» er Braskems varemerke på polyetylen (PE) laget av sukkerrør, som er en fornybar kilde som bidrar til reduserte klimautslipp siden den fanger CO2.

Forskning og utvikling
- Vår grønne plast er et resultat av forskning og utviklingsstudier som involverer mange mennesker og en investering på 300 millioner USD, forteller Gustavo Sergi, sjef for forretningsenheten for fornybare kjemikalier hos Braskem.

- Biopolymeren eksporteres nå til Europa, USA, Asia, Afrika og Sør-Amerika og brukes på mer enn 150 varemerker verden over. For Braskem er deltakelsen på verdens største emballasjemesse en mulighet til å forsterke vårt globale nærvær.

PP for skum-emballasje
Amppleo er en PP-resin på høy smeltestyrke som også skal vises på interpack og som er utviklet for skum-applikasjoner i emballasje, bilproduksjon og industrimarkeder. Resinet kan motstå temperaturer opp mot 130 °C uten deformasjon.

Amplleo gjør det mulig å lage skum for en rekke bruksområder, med en densitet fra 30 til 300 kg per kubikkmeter. Det gjør det mulig å lage produkter med lavere vekt enn andre materialer. Materialet gir også termisk og akustisk isolasjon og er 100 prosent gjenvinnbart.

Intelligent emballasje
På Interpack vil Braskem også vise frem forskningsfremskritt når det gjelder intelligent emballasje som kan informere forbrukeren, gjennom fargeendring, om kvalitet og tilstand på mat og kosmetikk. Dette er en teknologi som Braskem utvikler sammen med Clemson Univsersity (USA) og Rio Grande do Sul Federal University i Brasil.

I tillegg vil Braskem vise PP-kopper som produseres i partnerskap med emballasjeprodusenten Gizeh og Green Plastic i partnerskap med Stora Enso.

Braskem finner du i Hall9, G15, på Interpack som arrangeres i Düsseldorf 4.-10. mai 2017.


 


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-04-20

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
Bioplast grønn PE interpack

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC