90 prosent av oss nordmenn tar gjerne et tak for miljøet
Ni av ti oppgir at de kildesortere avfallet sitt i hjemmet

I en ny og landsdekkende undersøkelse oppgir nesten ni av ti nordmenn at de kildesorterer avfallet sitt jevnlig av hensyn til miljøet.

Kildesortering er dermed det grønne tiltaket som får høyest oppslutning. Jaana Røine, administrerende direktør i Grønt Punkt Norge, er selvsagt fornøyd med det.

– Kildesortering er en klimavennlig handling som koster oss svært lite innsats i hverdagen. Likevel skal vi ikke ta noe for gitt, og jeg blir veldig glad når jeg hører at kildesortering er det mest utbredte av alle de svært gode, miljøvennlige tiltakene som folk driver med, sier hun.

3 av 10 skrur ned varmen
Innlevering av klær og møbler til gjenbruk er det nest mest populære tiltaket i den ferske undersøkelsen. Det får oppslutning blant litt over seks av ti nordmenn.

Fire av ti oppgir at de begrenser forbruket sitt til ting de trenger, mens litt færre jevnlig lar bilen stå til fordel for sykkel eller apostlenes hester.

Lavere forbruk av vann og varme i hjemmet får oppslutning blant tre av ti, mens litt færre nordmenn er villige til å spise mindre kjøtt i hverdagen. Under én av ti avstår fra å fly, mens 3 prosent svarer at de ikke overhode ikke gjør noe for miljøets skyld.

Dyrker økologisk, plukker søppel
I undersøkelsen, som ble gjennomført av TNS Gallup på vegne av Grønt Punkt Norge, kunne de 1053 respondentene også fortelle om andre miljøvaner de har. Her ble det avdekket et stort klimaengasjement med mange kreative løsninger:

- Jeg dyrker mat økologisk, komposterer, lager miniøkosystem i hagen, kjøper nesten kun økologisk mat og økotekstiler, shopper ikke noe unødvendig og bruker ikke kjemikalier i husholdningen, var det én som skrev.

- Bor på landet og er avhengig av bil, men bruker ved fra egen skog og kapp fra byggeplass. Jeg kaster aldri mat, og det er ikke over 22 grader inne i fyringssesongen, skrev en annen.

- Jeg er birøkter og unngår alt av gift i hagen. Plukker søppel langs veien og på stranden, oppga en tredje. Og så var det han som kanskje misforsto spørsmålet da han svarte: - Røyker ikke.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-04-06

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
husholdningsavfall kildesortering

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC