Bedre innsamling gir bedre resirkulering av bølgepapp
På FEFCOs debatt var det enighet om bedre innsamling vil gi økt gjenbruk av bølgepapp.
- Bedre innsamling betyr mer materialer for resirkulering, sa Stefano Rossi.

Euractiv og den europeiske foreningen for bølgepapp-produsenter, FEFCO, diskuterte seg nylig frem til at bedre innsamling og sortering gir økt resirkulering.

Med på arrangementet om sirkulær økonomi i Brussel var Edward Vernon, som er miljøkoordinator i Malta og for tiden president for EU-rådet. Direktøren for sirkulær økonomi og grønn vekst i Europakommisjonen, Kestutis Sadauskas, parlamentsmedlem Davor Skrlec og Anke Schulmeister i WWF deltok også.

Trenger hjelp for å bli bedre
Stefano Rossi, CEO i DS Smith Packaging, representerte FEFCO og satt også i panelet, der det var stor enighet om at man bør ha ambisiøse og realistiske gjenvinningsmål. Rossi sa at bølgepappindustrien allerede er sirkulær fordi materialet er naturlig og det resirkuleres. Men mer kan gjøres.

- Fiberemballasje har en gjevinningsrate på 84.7 prosent. Vi kan gjøre mer, men da må vi ha hjelp. Vi trenger hjelp fra innsamlingsinstitusjoner og fra hver enkelt person i Europa for å få hver eneste fiber tilbake så vi kan resirkulere den.

Anke Schulmeister i WWF påpekte at selv om resirkulering er viktig, er det like viktig at de jomfruelige fibrene blir bærekraftig utviklet og verifisert av sertifiseringsprogrammer som FSC.

- Vi må beskytte planeten fordi den er basen for økonomien vår, sa hun.

Separert og sortert innsamling mangler i flere land
Davor Skrlec beskrev sitt hjemland Kroatia som «europamester i deponi», på grunn av lave gjenvinningsrater og gjentok Rossis bønn om bedre innsamling. - Medlemslandene kan gjøre mye mer når det gjelder å separere og sortere innsamlingen, sa han.

Europeiske bølgepappindustri har gjennom FEFCO krevd et skifte fra resirkulering til innsamling av bølgepapp.

- Vi er overbevist om at det vil være mer gunstig for miljøet. I noen land er kravet om obligatorisk, separat innsamling ennå ikke innført, sa Rossi.

- Bedre innsamling betyr mer materialer for resirkulering. Papir og pappindustrien i Europa har både kapasitet og vilje til å resirkulere opptil 100 prosent av det som samles inn, konkluderte han.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-04-03

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
bølgepapp gjenvinning innsamling resirkulering sortering

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC