Telenor-direktør satser som IoT-pioner på svensk messe

På Industrimässorna Syd i Malmö er Telenor-direktør Fredrik Østbye den første av ti personer til å melde seg på for å få satt inn et microchip-implantat på messen.

Som direktør for Internet of Things i Telenor er Fredrik Østbye villig til å være en early adaptor av ny teknologi.

Internet of Us
- Så snart jeg om denne muligheten, meldte jeg meg. Jeg er nysgjerrig av natur og interessert i alle nye digitale muligheter, sier Østbye.

- Å bruke en microchip i stedet for forskjellige wearables og plastkort for å få tilgang til mine data, gjennomfører betalinger og lagre helseopplysninger ser jeg som en naturlig utvikling.

Ifølge Easyfairs, som arrangerer eventet på Malmömässan 29.- 30. mars 2017, er Internet of Things allerede på vei inn i neste fase: Internet of Us.

Microchip i hånden
En microchip kan i fremtiden inneholde all din informasjon, og du vil kunne betale regninger, åpne dører og identifiseres ved hjelp av denne chip-en. Mikrobrikken på 2x12 mm settes inn ved hjelp av en steril engangsinjektor i den myke delen av hånden.

Chip-en består av en minnekrets og en antenne som er bakt inn i en biokompatibel kapsel som kroppen ikke avstøter. Ved hjelp av vanlig hverdagshygiene skal det ikke være noen risiko forbundet med denne chip-en.

Den aktuelle brikken som Østbye og ni andre frivillige skal få, gir blant annet tilgang til SATS uten plastkort. Chipen er passiv og sender ingen signaler slik telefoner gjør. De digitale avtrykkene som etterlates er de samme som når de handler med betalingskort eller bruker reisekort.

Holder foredrag på messen
- Mennesker har hatt medisinske implantater lenge, for eksempel i pacemakers. Å sette inn en chip for å kommunisere med omverdenen kommer ikke til å være uvanlig i fremtiden, mener Østbye.

Fredrik Østbye er en av foredragsholderne på årets messe. 30. mars står han på Inspirasjonsscenen for å fortelle hvordan IoT gjør det mulig å gå fra produkter til tjenester. Han vil presentere en skritt-for-skritt-guide for hvordan digital transformasjon bør gå til.

Mer om messen finner du her: www.industrimassorna.com


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-03-15

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
Industry 4.0 Internet-of-things

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC